FSC Ugen 2023

FSC® ugen 2023 er skudt i gang 👏🏻💪🏼 

Og som en FSC® certificeret virksomhed, deltager Leather and the Likes v. Another Jensen selvfølgelig sammen med mere end 80 danske organisationer og virksomheder (store som små) i FSC® ugen 2023 🤩

------------------------------

I anledningen af FSC® ugen 2023, vil vi gerne uddybe hvad det betyder at være en FSC® certificeret virksomhed. Først og fremmest er FSC® certificeringen din sikkerhed som forbruger for at vi som FSC® certificerede virksomheder kan give dokumentation for, at vi bruger vores skove på en ansvarlig måde. Vi, Leather and the Likes v. Another Jensen, er stolte af at være en FSC® certificeret virksomhed.

Helt lavpraktisk hvad indebærer det så at være en FSC® certificeret virksomhed? Her kan du læse mere om, hvorfor vi er blevet FSC® certificeret. Selvom vi er en lille virksomhed, er bæredygtighed ikke et tomt ord for os:

·      SPORBARHED er grundsten i FSC® certificeringen, det betyder at som virksomhed skal vi have dokumentation for sporbarheden internt. For eksempel: hver gang du køber vores FSC® mærket produkter, så skal vi redegøre det i vores "log bog" internt. Også når vi køber råvaren, hvor meget FSC® træ har vi købt ind og hvor meget FSC® træ der er solgt. Og antallet skal jo passe. Således kan vi dokumentere, at der ikke er solgt mere træ som FSC® certificeret end vi har indkøbt.

·      Alle FSC® "råvare" skal sættes separat på vores lager, således at det ikke er blandet sammen med råvare der ikke er FSC® certificeret. Og ja der kom nogen fra vores certificeringsorgan og tjekkede processen samt godkendte processen til sidst inden vi fik tildelt certificeringen, ligesom der er stikprøvekontrol.

·      For at opnå sporbarhed princippet fuldt ud skal ALLE led være FSC® certificerede, som det i fagsprog kaldes Chain of Custody (CoC). Producerer man selv på eget værksted ligesom vi gør, skal man altså være selv certificeret. Sælger man det færdige FSC® træ produkter, kan man nøjes med at være licensholder. Bemærk venligst, selvom vi er FSC® certificeret, er IKKE alle produkter FSC® produkter. Kig derfor efter mærket eller spørg os for FSC® produkter.

·      Ethvert brug af "FSC®" varemærket, tekst eller billede eller mærket på produkter skal godkendes af vores certificeringsorgan. Så ja, dette opslag skulle også godkendes i forvejen før vi må slå det op offentligt. Så man kan ikke bare hævde produkter er FSC® uden godkendelse. Derfor skal du som forbruger være "på vagt" og sikre om produktionsvirksomheden faktisk er FSC® certificeret, når de skriver deres produkter er produceret og lavet i FSC® træ. 

Nu ved du da i hvert fald lidt mere om FSC® principperne. Der sættes faktisk strenge krav for FSC certificerede virksomheder. Når du køber FSC®-mærkede produkter, er du med til at sikre gode sociale vilkår og biodiversitet i skove verden rundt.

Gennem skovcertificering er FSC® med til at sikre gode forhold for biodiversitet, vandmiljø, oprindelige folk og skovarbejdere over hele verden samt at udbrede demokrati og uddannelse lokalt. Samtidig sikrer FSC, at skovarealet er det samme generation efter generation og forhindrer afskovning.


Det betyder, at FSC® bidrager direkte eller indirekte til 14 ud af FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling og den grønne omstilling. Så vælg dine træprodukter med omhu. Igen, er vi stolte af at være en FSC® certificeret virksomhed. 

 

#paspådetderbetydernoget

#fscdanmark

#fscugen2023

#fsc

#ForestsForAllForever

________________________________________________________________

Another Jensen er en FSC® certificeret virksomhed
FSC® Certifikatnummer SCS-COC-005763-CY. Logo lic. Nummer: FSC® C132484
Spørg efter vores FSC® certificerede produkter - eller kig efter mærket!

 

group_work Cookiesamtykke